Hårdmetallstift

Ring 010-21 20 190


Hyvelbild grusväg Partrex
Kennametal

Stifthållarsystem, typ "System 2000" och "System 3000"

Vi lagerhåller både trubbiga och spetsiga hårdmetallstift från Kennametal för väghyvel och underbett/hyvelblad på lastbil. Båda stiften passar med de flesta på marknaden förekommande stiftplattorna. Det går vanligen åt 8 stift per fot (=305mm). Hårdmetallstift kallas även dubb, hyveldubb, hyvelstift, kormant, "system 2000" mm.

Kennametal hyvelstift trubbig med krage och bricka - hos Partrex

Trubbigt stift med krage och roterande bricka

Mer hårdmetall - håller längre. För grushyvling och anläggning med väghyvel. Även för skonsam isavjämning med hyvelblad/underbett på lastbil, skadar ej beläggningen som spetsiga stift kan göra. Säljs i lådor om 50 st.

Kennametal hyvelstift spetsig med krage och bricka - hos Partrex

Spetsigt stift med krage och roterande bricka

Spetsigt - skär mycket bra. För vähyvel och underbett på lastbil. Mycket effektiv för isrivning och hyvling av hårt kompakterade grusvägar. Säljs i lådor om 50 st.

Anvisningar

För att stiften skall hålla så länge som möjligt så är det viktigt att de roterar under körning och att det är den hårdmetallbelagda spetsen som går mot underlaget.

Körvinkel hyvelstift

Kör stiften med ovan anvisad angreppsvinkel mot underlaget, oavsett vilken stifthållarplatta du kör med. Hårdmetallspetsen skall arbeta och stiftet skall rotera så att spetsen slits jämnt.

Håll så rent som möjligt runt stiften i plattan så att de ej hindras från att rotera. (På besvärliga skogsvägar med mycket rötter och växtdelar som fastnar i stiften kan det vara bättre att istället hyvla med vanliga slitstål.) 

Smörj gärna stiften vid längre stillestånd så de inte rostar och kärvar.


Läs mer om företaget Kennametal


Stiftplattor

Vi har härdade och slitstarka stiftplattor i alla längder för både väghyvel (25gr) och underbett (45gr).

Hyvelstål stiftplatta stifthållare Nordviq
Ring oss för priser och rådgivning.

Ring oss 010-2120190 - Maila oss info@partrex.se